Se Schnytlikem v kuchyni

Previous Post:   Next Post:

Žampionový koláč

Momentálně frčím na houbové vlně. Může za to především větší než malé množství žampionů, které přivezla skorotchýně z místní žampionárny. Jedním z osvědčených způsobů jejich zpracování je žampionový koláč. Stejně jako u jiných slaných koláčů není jeho příprava nic složitého a dá se konzumovat i studený druhý den.

Suroviny:
500g žampionů (ty hnědé jsou chuťově výraznější)
3 cibule
hrst sekané petržele
hrst sekané pažitky
200ml smetany
4 vejce
máslo
křehké těsto
sůl, pepř, mletý kmín

Postup:
Troubu roztopíme na 200°C a předpečeme křehké těsto. Teplotu snížíme na 160°C.
Na másle orestujeme rozpůlené/rozčtvrcené žampiony, ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem. Přemístíme do mísy a necháme vychladnout. Na proužky pokrájenou cibuli také orestujeme, necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme k žampionům a smícháme s pažitkou a petrželkou. V extra míse důkladně rozmícháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme. Přlijeme k žampionům a promícháme. Směsí naplníme předpečený korpus a pečeme cca 40minut.

Štítky:, , ,

Posted in Umaštěné zápisky z kuchyně 8 years, 7 months ago at 14.27.

1 comment

One Reply

  1. Jednoduché, rychlé a móóóc dobré. Co více si přát? S přítelem také ujíždíme na žampionech a hlavně hlívě, takže bych si dala s chutí :-)