Se Schnytlikem v kuchyni

Previous Post:   Next Post:

Pikantní čočka s kozím sýrem a granátovým jablkem

Ano, vím, že období půstu je za námi. Taky je mi jasné, že se to tu hemží jen a pouze bezmasými pokrmy a mohlo by se zdát, že jsme se vzdali konzumace masa. Není tomu tak! Kdo chce maso, počká si do příště ;-)
Dnes to bude ZASE čočka. Pro nás Středoevropany možná v trochu nezvyklé kombinaci, aromatická, lehce pikantí, hřejivá a zároveň velmi osvěžující. Tak akorát pro aprílové počasí.

Suroviny:
100g zelené čočky (Le Puy)
2 lžíce olivového oleje
4 cibule
1 granátové jablko
čerstvý kozí sýr (žervé)
1 lžička mleté skořice
1 lžíce římského kmínu
mleté chili papričky dle chuti
sůl
2 lžíce nasekané máty
bageta či jiné bílé pečivo, třeba domácí houstičky

Postup:
Čočku propláchneme a na mírném plameni uvaříme do měkka – cca 30minut, ke konci vaření osolíme. Slijeme a necháme vychladnout. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém zkaramelizujeme na proužky pokrájenou cibuli. Přidáme koření a lehce opečeme, aby se uvolnilo aroma. Stáhneme z ohně, vmícháme čočku a mátu.

Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme kozím sýrem, poklademe čočkou a ozdobíme zrníčky granátového jablka. Čerstvý kozí sýr můžeme zaměnit drobivou fetou a připravit si tak salát a pečivo jen přikusovat.

Štítky: , , , , , ,

Posted in Umaštěné zápisky z kuchyně 11 years, 11 months ago at 12.49.

Add a comment

Comments are closed.