Se Schnytlikem v kuchyni

Previous Post:   Next Post:

Dýňové muffiny s ovesnými vločkami a šalvějí

Kdo se celé léto těšil na příchod podzimu, ať zvedne ruku. Kdo se těšil na dýně, dá ruku dolů, vyhrne si rukávy, obleče zástěru a začne loupat dýni. Ten kdo má chuť na sladké, nechá si ji zajít. Dnes budeme péct muffiny slané. Tyhle se hodí ke snídani, svačině nebo kliďánko místo knedlíku třeba ke zvěřinovému guláši.

Suroviny:
1 šálek hladké mouky
½ šálku ovesných vloček
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíčka jedlé sody
1 lžíce jemně sekané čerstvé šalvěje
1½ hrnku dýňového pyré
1 vejce
3 lžíce oleje
1 lžíce octa

Postup:
Dýni očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a s trochou vody podusíme do změknutí. Necháme vychladnout, rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. Rozehřejeme troubu na 175ºC, formu na muffiny vymažeme máslem či vyložíme papírovými košíčky. V míse promícháme suché suroviny spolu s šalvějí. Do vychladlého pyré vmícháme vejce, olej, ocet, směs přidáme k suchým surovinám. Promícháme, aby se spojily, ale ne moc, aby výsledné muffiny nebyly tuhoni. Těsto rozdělíme do připravené formy a pečeme cca 30 minut.

Štítky:, , , ,

Posted in Umaštěné zápisky z kuchyně 5 years, 9 months ago at 13.25.

Add a comment

Comments are closed.