Se Schnytlikem v kuchyni

Previous Post:   Next Post:

Zelené cukroví? Matcha sušenky!

O Tannenbaum, o Tannenbaum,
wie treu sind deine Blätter!
Du grünst nicht nur zur Sommerzeit,
Nein auch im Winter, wenn es schneit.
O Tannenbaum, o Tannenbaum,
wie treu sind deine Blätter!

Přiznávám, že vanilkovými rohlíčky, lineckým a pracnami jsem poněkud znavena, každý rok tedy hledám něco, co tu nudu „oživí“ a zaujme místo nějakého jiného druhu. Je druhá adventní neděle a já se s Vámi ráda podělím o druhého horkého kandidáta. Jsou jím vcelku obyčejné čajové sušenky. Jen jsou zelené a chutnají po čaji. Koblížek je z nich úplně odvařený, všude o nich vykládá a rozdává je. A mne čeká pečení další várky, aby alespoň do Štěpána bylo co přikusovat k čaji.

Recept jsem našla zde a trochu upravila.

Suroviny:
60g moučkového cukru
140g másla
240g hladké mouky
3 žloutky
1½ lžíce Matcha
hrnek krupicového cukru

Postup:
Cukr, čaj, mouku dobře promícháme, zapracujeme na kostičky pokrájené máslo a vzniklou drobenku spojíme rozšlehanými žloutky. Těsto zabalíme do folie a dáme na chvíli, alespoň půl hodiny, odpočinout do lednice. Troubu rozehřejeme na 175ºC. Těsto rozválíme na půlcentimetrový plát mezi dvěma vrstvami folie, vykrajujeme tvary, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, posypeme krupicovým cukrem a pečeme cca 10 minut nebo dokud okraje sušenek nejsou lehce zlatavé.

Štítky:, , , , , , ,

Posted in Umaštěné zápisky z kuchyně 4 years, 6 months ago at 5.00.

2 comments

2 Replies

  1. Tak to je to pravé, co hledám. Přírodně zelené. Chystám ještě pro sebe citronovo-zázvorové sušenky, pak musí být něco málo od kokosu, čokolády a oříšků. Klasika nás letos mine, možná se o nás lehce otře.

  2. Toffo, citronovo-zázvorové sušenky? To mne zajímá!